loader image

  Pozovite nas: +381 11 23 45 678

  Adresa radnje: Jevrejska 3, Beograd

  Radno vreme: Pon - Sub 8:00 - 20:00h

  Top

  AQUAFOREST ENERGY 10ml

  1.000,00 рсд

  Dodatak za hranu

  Kategorija:

  Opis

  AF Energy proizvod je suplement koji sadrži visoko hranljivi koncentrat za ishranu svih vrsta korala, naročito SPS korala. AF Energy je jedinstvena smeša prirodnih hranljivih ekstrakata. Sadrži nezasićene omega – 3 i omega – 6 masne kiseline, vitamine i amino kiseline. Sadrži, takođe, i prirodni ekstrakt odabranih zooplanktona. Ograničavanjem rasta Zooxanthellae, preparat intenzivira svelte, pastelne boje SPS korala. AF Energy preparat je obogaćen bakar– sulfatom, koji je neophodan za adekvatan razvoj i intenzivnu prebojenost korala. Sadržaj bakar –sulfata u ovom proizvodu je gotovo nemerljiv, te je potpuno beškodljiv za ostale morske organizme. Zbog kisele reakcije AF Energy rastvora, preporučujemo istovremenu upotrebu AF Build preparata, radi kontrole pH vrednosti vode.

  Doziranje: 1 kap na 100 litara vode, svakog drugog dana, tokom mraka.

  Promućkati pre upotrebe. Po otvaranju, čuvati u frižideru, ako sobna temperature prelazi 24 °C.

  Svi suplementi namenjeni ishrani korala imaju svoje preporučene doze, ali treba imati na umu da je svaki akvarijum drugačiji i da doziranje treba prilagoditi zastupljenosti korala u akvarijumu. Preporučujemo da doziranje započnete polovinom ili čak četvrtinom preporučene doze i da posmatrate reakciju korala na primenjenu hranu. Ukoliko ne primetite znake predoziranosti, povećavajte dozu do preporučene.
  Da biste olakšali apsorpciju hrane, SPS i LPS korale treba hraniti u vreme kada nema svetla. Zoanthus, Ricordea korali i pečurkaste korali se mogu hraniti tokom dana.

  Preparat je potrebno direktno sipati u akvarijum i ravnomerno rasporediti da bi se postigla maksimalna apsorpcija. Preporučujemo da tokom hranjenja isključite skimer na sat vremena.

  Usled prirodnih sastojaka koje preparat sadrži, boja mu može varirati. Po otvaranju, usled isparavanja, konzistencija AF Energy preparata može postati čvršća. Ovo nema uticaja na kvalitet i efikasnost proizvoda.