loader image

  Pozovite nas: +381 11 23 45 678

  Adresa radnje: Jevrejska 3, Beograd

  Radno vreme: Pon - Sub 8:00 - 20:00h

  Top

  ATI Fiji White Sand M 9,07kg

  2.550,00 рсд

  Pesak

  Dostupno kao narudžbina na zahtev

  Kategorija:

  Opis

  ATI Fiji White Sand M  20lbs/9,07kg Fiji beli pesak je visokoprečišćena, fina, bela podloga za morske akvarijume, sa mnoštvom kvaliteta.

  Najviši stepen čistoće, intenzivna belina i visok stepen refleksije:

  Fiji beli pesak se sastoji od 99.6% čistih kalcijumovih i magnezijumovih jedinjenja i predstavlja jedan od najčistijih materijala za akvarijumske podloge dostupnih na tržištu. Upravo zahvaljujući visokom stepenu čistoće, pesak karakteriše intenzivna belina, što doprinosi ukupnoj osvetljenosti unutar akvarijuma. Refleksijom od podloge, korali dobijaju viši procenat osvetljenja, što simulira prirodne uslove i značajno doprinosi rastu i razvoju korala. Fiji beli pesak je, stoga, idealan za delove akvarijuma gde su naseljeni korali, koji zahtevaju viši stepen osvetljenja, a koje dodatno dobijaju i difuznim zračenjem od dole. Zahvaljujući svojoj velikoj gustini, Fiji beli pesak je značajno teži od drugih vrsta peska, usled čega se bolje ponaša pri protoku vode.

  Primena:

  Preporučujemo da se pesak nanosi u sloju debljine priblično 2 cm. Za pravljenje debele peščane podloge potrebno je naneti 8-10 cm. Sićušne dimenzije zrna peska stvaraju jaku gustinu podloge, čime se sprečava intenzivno taloženje detritusa u podlogu. Pesak je potrebno isprati nekoliko puta pre unosa u akvarijum. Temeljnim ispiranjem se uklanja prašina, koja neminovno nastaje zbog trenja čestica tokom
  transporta. Ispirajte pesak dok voda ne izgubi mlečni izgled i ne postane prozirna.

  Sadržaj: 9,07 kg

  Granulacija 3-5mm