loader image

  Pozovite nas: +381 11 23 45 678

  Adresa radnje: Jevrejska 3, Beograd

  Radno vreme: Pon - Sub 8:00 - 20:00h

  Top

  Chromis Viridis – Blue/Green Reef Chromis Manji

  0,00 рсд

  Kontaktirajte nas za više informacija.

  Dostupno kao narudžbina na zahtev

  Kategorija:

  Opis

  Blue Green Reef Chromis je laka za čuvanje, lepa i miroljubiva riba. Spada u omiljene morske ribe među akvaristima, nevezano za njihovo iskustvo u akvaristici. Pripada porodici Pomacentridae i prepoznatljiva je po predivnoj svetloplavoj boji leđa, koja se lagano pretapa u veličanstvenu svetlozelenu nijansu stomaka.
  Blue Green Reef Chromis riba je cenjena ne samo zbog svoje lepote, već i zbog miroljubivog ponašanja (uprkos činjenici da pripada Damselfish ribama) i sposobnosti da se prilagodi na različite druge stanovnike akvarijuma, uključujući druge ribe, beskičmenjake i korale.
  Ova vrsta riba izvorno potiče iz srednje dubokih zona i plitkih laguna Indo- Pacifika i Južnog Pacifika, a divlje vrste se sreću u jatima oko razgranatih korala tipa Acropora. U kućnom akvarijumu, Blue Green Reef Chromis riba se najbolje snalazi u sličnom ambijentu i aktivno se kreće kroz čitav akvarijum, po svim dubinama. Šta više, upravo manja jata ovih riba stvaraju očaravajuć prizor i unose dinamiku u svaki kvalitetno uređen morski akvarijum.
  Sumarno, Blue Reef Chromis riba je veoma otporna i može da živi između 8 i 15 godina u akvarijumu sa odličnim kvalitetom vode.
  Za optimalan rast i razvoj, hranite je nekoliko puta na dan, raznovrsnom ishranom, uključujući mesnatu hranu, listiće biljne hrane i smrznute preparate. Hrana obogaćena vitaminima potrebna je za očuvanje prebojenosti tela.
  Iskusnijim akvaristima uspeva i da razmnožavaju Blue Gree Reef Chromis ribu u kućnom akvarijumu.
  Zanimljivo je da se boja tela zrelih mužjaka, spremnih za parenje, menja u mat žutu. Svakako, da biste ih uspešno parili i razmnožavali, potrebno je da u najvećem akvarijumu, koji nije namenjen predatorima, savršeno precizno podesite parameter morske vode.
  Dostupno u različitim veličinama: Ova vrsta riba raste od 2cm do 8cm.