loader image

  Pozovite nas: +381 11 23 45 678

  Adresa radnje: Jevrejska 3, Beograd

  Radno vreme: Pon - Sub 8:00 - 20:00h

  Top

  Clownfish Manji – Amphiprion ocellaris

  3.600,00 рсд

  Kategorija:

  Opis

  Ocellaris Clownfish je zasigurno najpoznatija riba u morskoj akvaristici. Sa svojim prelepim narandžastim bojama, sa belim prugama i crnim ivicama, veoma su lako prepoznatljive.

  Riba Clown iz porodice Pomacentridae sjajan je dodatak svakom morskom akvarijumu.
  Ova konkretna vrsta uzgajana je čime se koralni greben u morima izrazito čuva.
  Uzgajana Clown riba posebno je primamljiva akvaristima iz više razloga. Osim toga što se njihovim uzgajanjem štiti priroda, ove ribe dosta su izdržljivije i više naviknute na akvarijumske uslove pa su zbog toga veoma pogodne za one koji tek ulaze u svet morske akvaristike.
  Takođe, veoma se lepo slažu sa drugim uzgajanim vrstama te mogu sa velikim brojem njih deliti akvarijum ukoliko se ubace u isto vreme zajedno sa njima.

  Uzgajana Clown riba razlikuje se od klasične Perkula vrste po tome što ima telo svetlije narandžaste boje, sa često nesimetričnim prugama od kojih neka može i da fali. Ali kada postanu odrasle jedinke, i njihova prepoznatljiva narandžasta boja vremenom potamni.

  Još jedna pogodnost kod čuvanja ove ribe je i to što može da jede različitu hranu. Najčešće se hrani različitom proteinskom hranom, smrznutom hranom i hranom na biljnoj bazi.

  Dostupne u velicinama: mala, srednja, velika – 2-5cm.