loader image

  Pozovite nas: +381 11 23 45 678

  Adresa radnje: Jevrejska 3, Beograd

  Radno vreme: Pon - Sub 8:00 - 20:00h

  Top

  Ctenochaetus Strigosus –Yellow eye tang

  0,00 рсд

  Kontaktirajte nas za više informacija.

  Dostupno kao narudžbina na zahtev

  Kategorija:

  Opis

  Ctenochaetus strigosus je poznat po mnogim imenima, uključujući i Striped Bristletoothi Goldring Bristletooth. Ctenochaetus strigosus i Ctenochaetus striatus se često nazivaju zajedničkim imenom Kole Yellow Eye Tang, Yellow Eye Tang, ili Yelloweye Surgeonfish.

  C. Strigosus ima ovalno telo sa upečatljivim obeležjima, koja se menjaju u procesu sazrevanja. Mlade ribe imaju zlatno-žute do mrko-žute pruge i pege. Kada sazri, boje na telu potamne i variraju od plave do bordo. Zavisno od toga iz kog dela sveta potiče, na telu mogu dominirati pruge ili pege i mrlje.

  Ovim ribicama je potreban akvarijum od 250 litara ili više da bi se obezbedilo dovoljno prostora za neometano plivanje. Agresivan je prema drugim Tang ribama, stoga je preporučljivo držati jedan u akvarijumu. Neće naškoditi sesilnim beskičmenjacima u okolini.

  Iako će Tang ribe jesti i mesnatu hranu serviranu ostalim stanovnicima akvarijuma, neophodno je da im se obezbedi i dovoljno hrane na bazi morskih trava i algi. Ovo će im ojačati imunitet, smanjiti agresivnost i poboljšati ukupno zdravlje. Ponudite im sušene morske alge na kamenu ili koristite“veggie clip” uređaj za ishranu i hranite ih algama najmanje tri puta nedeljno. Sea Veggies, Seaweed Salad i Ocean Nutrition su idealni proizvodi, jednostavni za upotrebu.

  Dostupni u različitim veličinama: U prodaji su najčešće ribe srednje veličine (8cm do 11cm), ali ova vrsta riba može da raste do 15cm.