loader image

  Pozovite nas: +381 11 23 45 678

  Adresa radnje: Jevrejska 3, Beograd

  Radno vreme: Pon - Sub 8:00 - 20:00h

  Top

  Lysmata Amboinensis – Skunk/Scalert Cleaner Shrimp

  0,00 рсд

  Kontaktirajte nas za više informacija.

  Dostupno kao narudžbina na zahtev

  Kategorija:

  Opis

  Skunk Cleaner Shrimp ima dejstvo doktora u morskom akvarijumu. Zapravo, kao što mu samo ime kaže, ovaj čistač se najčešće smesti na živom kamenu ili obodima korala i čeka ribe koje prilaze kako bi ih očistio od spoljnih parazita ili viška mrtvog tkiva.
  Neke od riba toliko su zahvalne na ovoj pomoći da mu često dozvole da im očisti i unutrašnjost usta bez bojazni da će ga na neki način ugroziti tj. napasti.

  Koristile ili ne vaše ribe ove pogodnosti Cleaner Shrimpa, njegovo blagotvorno dejstvo vrlo je očigledno u svakom akvarijumu.

  Ovaj Cleaner Shrimp poznat je i po imenom Red Scunk Cleaner Shrimp zbog upadljivog para crvenih pruga koje uokviruju belu prugu koja se proteže duž njihovih ledja.

  U prirodi oni najčešće u manjim grupama nastanjuju živi kamen i korale pa im je i u akvarijumu potrebna slična vrsta skloništa kao i organizmi koji nisu previše agresivni.
  Zbog toga držanje ovog Shrimpa zajedno sa predatorima poput ribe Lav ili agresivnijih kozica nije preporučljivo jer ih mogu videti kao plen.

  Kao i drugi invertsi, Cleaner Shrimp je osetljiv na preparate na bazi bakra kao i vodu sa visokim nitratima i onu sa velikim oscilacijama u parametrima.
  Prilikom ubacivanja u glavni sistem potrebno ih je dobro aklimatizovati.

  Za njihov kvalitetan i brz rast poželjan je odgovarajući nivo joda u vodi a u ishranu im se može uključiti kako smrznuta tako i lisnata hrana.

  Dolaze u veličinama: Mali: 1,9-3,2cm; Srednji: 3,2-4,5cm Veliki: 4,5- 5cm.