loader image

  Pozovite nas: +381 11 23 45 678

  Adresa radnje: Jevrejska 3, Beograd

  Radno vreme: Pon - Sub 8:00 - 20:00h

  Top

  Pomacanthus Asfur – Asfur Angelfish

  0,00 рсд

  Kontaktirajte nas za više informacija.

  Dostupno kao narudžbina na zahtev

  Kategorija:

  Opis

  Riba Asfur Angelfish, poznata je i kao Arabian Angelfish ili Crescent Angelfish.
  Poreklom iz Crvenog mora, mada je ima i u Indo-Pacifiku, Asfur riba ima modro-ljubičasto telo, crno lice, žut rep i karakterističan polumesečast, žut beleg koji vizuelno polovi telo.
  Često se mesa sa sličnom ribom Pomacanthus maculosus, od koje se razlikuje po žutom repu. Kao i kod mnogih drugih Pomacanthus riba, kolorit mladih riba se razlikuje od prebojenosti odraslih.
  Ovo je stidljiva teritorijalna riba, pa nije poželjno čuvati više jedinki ove vrste u istom akvarijumu. Asfur Angel ribu je preporučljivo držati u akvarijumu od 800 litara i više, koji sadrži dosta mesta za sakrivanje i živi kamen za ishranu.
  Sklona je napadanju LPS i mekih korala, kao i mekušaca, ali ju je moguće čuvati u istom akvarijumu sa tvrdim koralima kratkih polipa i ponekim mekim koralom.
  Sve Angelfish ribe su hermafroditi. Nemoguće je razlikovati Asfur Angelfish mužjaka od ženke i veoma ih je teško razmnožavati u akvarijumu.
  U specifičnom ambijentu morskog akvarijuma, Asfur ribu treba hraniti povrćem, mesom i posebnim preparatima na bazi sunđera namenjeni ishrani ovih riba.
  Dostupno u različitim veličinama: U prodaji su najčešće ribe srednje veličine (8cm do 10 cm), no ova vrsta riba raste od 2,5cm do 20cm.