loader image

  Pozovite nas: +381 11 23 45 678

  Adresa radnje: Jevrejska 3, Beograd

  Radno vreme: Pon - Sub 8:00 - 20:00h

  Top

  Pomacanthus Semicirculatus – Koran Angelfish

  0,00 рсд

  Kontaktirajte nas za više informacija.

  Dostupno kao narudžbina na zahtev

  Kategorija:

  Opis

  Riba Koran Angelfish, često nazivana i Semicircular Angelfish ili Halfcircled Angelfish, je vrlo popularna i prilagodljiva riba. Telo odrasle ribe je u žuto-zelenim nijansama, koje je se pretapaju iz svetlijih u tamnije tonove idući od prednjeg ka zadnjem delu tela.
  Svetliji delovi su prekriveni plavim pegama, dok su tamniji prekriveni žutim pegama. Glava je žuto-zelena sa safirno plavom bojom koja oivičava škrge i oči. Peraja su, takođe, safirno plavih oboda. Mlada riba je crna sa belim i plavim prugama.
  Koran Angelfish ribu je najbolje uzgajati u akvarijumu veličine 900 litara ili više,koji sadrži dosta živog kamenja pogodnog za skrivanje i ishranu končastim alagama i cijanobakterijama. Koran Angelfish riba uništava meke i tvrde korale, kao i mekušce, pa nije podesna za čuvanje u koralnim (reef) akvarijumima.
  Ishrana Koran Angelfish ribe treba da je raznovrsna, da sadrži Spirulina preparate, morske alge, visokokvalitetne preparate specijalno namenjene ishrani ove vrste riba, mysis ili smrznute artemije. Hraniti je najmanje tri puta na dan.
  Dostupno u različitim veličinama: U prodaji su najčešće ribe srednje veličine, ali ova vrsta riba raste od 2cm do 23 cm, zavisno da li se radi o mladoj ili odrasloj ribi.