loader image

  Pozovite nas: +381 11 23 45 678

  Adresa radnje: Jevrejska 3, Beograd

  Radno vreme: Pon - Sub 8:00 - 20:00h

  Top

  Pomacanthus Imperator – Emperor Angelfish

  0,00 рсд

  Dostupno kao narudžbina na zahtev

  Kategorija:

  Opis

  Odrasla Emperor Angelfish riba, poznata i kao Imperator Angelfish riba, ima zadivljujuće plavo telo sa svetložutim horizontalnim prugama, koje se slivaju u jarko žut ili narandžast rep.
  Upečatljiva plavo-crna maska prekriva oči, a pruga iste boje prostire se od grudnog peraja duž 2/3 tela. Ova pruga je naglašena safirplavom bojom napred i svetložutom pozadi. Usta ribe su bela.
  Mlada Emperor Angelfish je crna sa belim i plavim kružnim prugama koje počinju od repa. Iako je tražena upravo zbog svog kolorita, u akvarijumu prebojenost odrasle ribe ne mora da bude tako prodorna i impresivna.
  Emperor Angelfish riba menja intenzitet svojih boja i oblik šara u procesu sazrevanja.
  Emperor Angelfish ribu je optimalno čuvati u akvarijumu od 800 litara i više, koji sadrži dosta živog kamenja za ishranu i sakrivanje. Napadaju LPS i meke korale, kao i mekušce, mada se mogu držati u istom akvarijumu sa tvrdim koralima koji imaju kratke polipe i ponekim mekim koralom.
  Hraniti je Spirulinom, morskim algama, visokokvalitetnim preparatima namenjenim ishrani ove vrste riba, mysis i smrznutim artemidama, kao i drugim mesnatim obrocima.
  Dostupno u različitim veličinama: U prodaji su najčešće ribe srednje veličine, ali ova vrsta riba raste od 2,5cm do 30cm, zavisno od starosti i zrelosti ribe.