loader image

  Pozovite nas: +381 11 23 45 678

  Adresa radnje: Jevrejska 3, Beograd

  Radno vreme: Pon - Sub 8:00 - 20:00h

  Top

  Pusiostoma Mendicaria – Bumble Bee Snail

  0,00 рсд

  Kontaktirajte nas za više informacija.

  Dostupno kao narudžbina na zahtev

  Kategorija:

  Opis

  Sićušni Bumble Bee puž koristi većini morskih akvarijuma na mnogo načina.
  Hvaljen zbog svoje male veličine i prelepih boja, Engina sp. zalazi u mnoge pukotine i prolaze u akvarijumskom kamenju. Tu potom čiste detritus, uključujući i nepojedenu mesnatu hranu i organizme koji trule.
  Ovaj majušni član Buccinidae porodice rije po peščanoj podlozi, konzumira crve koji žive u pesku i pomaže oksigenaciju peščanog supstrata. Konačno, svojom upečatljivom crnom ljušturom sa mnoštvom belih i žutih pruga po njoj, čini predivan prizor za posmatranje.
  Za optimalan uzgoj, obezbedite mu dosta mesta za sakrivanje i široku teritoriju koju mogu da istražuju.
  Hrane se na živom kamenu i u peščanoj podlozi, gde mogu neometano da tragaju za hranom.
  Kao i drugi beskičmenjaci, i Bumble Bee puž je osetljiv na lekove na bazi bakra, visoke nivoe nitrata i čak i najmanja odstupanja u parametrima kvaliteta vode.
  Iako je miroljubiv, imajte na umu da Bumble Bee puž mesojed. Ako je nedovoljno hranjen, Bumble Bee puž će se hraniti drugim puževima ili svim vrstama čekinjastih crva u akvarijumu.
  U dobro održavanim akvarijumima, većina Bumble Bee puževa ne zahteva suplemente u ishrani. Ipak, ako prirodni izvori hrane nisu dostupni u dovoljnoj količini, uvrstite im u ishranu suplemente mesnate hrane, uključujući seckane artemije, mysis ili smrznutu mesnatu hranu.
  Bumble Bee puževe je izrazito teško razmnožavati u akvarijumu, donekle i zato što ne postoji uočljiva razlika između jedinki različitog pola.
  Dostupno u veličini: 0.6cm do 1.3cm.