loader image

  Pozovite nas: +381 11 23 45 678

  Adresa radnje: Jevrejska 3, Beograd

  Radno vreme: Pon - Sub 8:00 - 20:00h

  Top

  Zebrasoma Flavescens – Yellow tang

  0,00 рсд

  Kontaktirajte nas za više informacija.

  Dostupno kao narudžbina na zahtev

  Kategorija:

  Opis

  Yellow Hawaiian Tang je mnogim akvaristima obavezna riba za kućne morske akvarijume. Svojim ovalnim, jarkožutim telom, Zebrasoma flavescens razvedrava svaki morski akvarijum. Yellow Hawaiian Tang je aktivni plivač, koji se ujednačenom brzinom lako kreće kroz vodu, oponašajući vodiča kroz akvarijum svakom posmatraču koji mu prati vijugavu putanju.

  Iako se najčešće sreće na koralnim grebenima Havaja, prirodno stanište Yellow Hawaiian Tang ribe je, zapravo, široko rasprostranjeno u Indoneziji i na Velikom koralnom grebenu. Riba Yellow Hawaiian Tang je poznata i kao Yellow Sailfin Tang ili Yellow Surgeonfish.

  Za čuvanje u optimalnim uslovima, trebalo bi ga držati u akvarijumima veličine 400 litara i više, čime se obezbeđuje dovoljno prostora za neometano plivanje. Kao i druge Tang ribe, i ovaj član Acanthuridae porodice ispoljava teritorijalnu agresivnost kao drugim vrstama riba ili ka samim Tang ribama. Stoga je najbolje čuvati samo jednu Yellow Hawaiian Tang ribu u akvarijumu, osim ako se više ribica ove vrste unese u akvarijum istovremeno.

  Iako će Yellow Hawaiian Tang riba jesti i mesnatu hranu serviranu ostalim stanovnicima akvarijuma, neophodno je da mu se obezbedi i dovoljno hrane na bazi morskih trava i algi. Ovo će mu ojačati imunitet, smanjiti agresivnost i poboljšati ukupno zdravlje. Ponudite mu sušene morske alge na kamenu ili koristite “veggie clip” uređaj za ishranu i hranite ga algama najmanje tri puta nedeljno. Sea Veggies, Seaweed Salad i Ocean Nutrition su idealni proizvodi, jednostavni za upotrebu.

  Yellow Hawaiian Tang je veoma popularan i čest stanovnik akvarijuma, prilagodljiv i na koralne i na akvarijume koji sadrže samo ribe.

  Dostupan u različitim veličinama: Mala: 3,5 cm do 6 cm; Mala / Srednja: 6 cm do 8 cm; Srednja: 8 cm do 9 cm; Srednja / Velika: 9 cm do 11 cm; Velika: 11 cm do 15 cm.