loader image

  Pozovite nas: +381 11 23 45 678

  Adresa radnje: Jevrejska 3, Beograd

  Radno vreme: Pon - Sub 8:00 - 20:00h

  Top

  Zebrasoma Xanthurum – Purple tang

  0,00 рсд

  Kontaktirajte nas za više informacija.

  Dostupno kao narudžbina na zahtev

  Kategorija:

  Opis

  Purple Tang, poznat i kao Yellowtail Sailfin Tang, Yellowtail Surgeonfish ili Blue Surgeonfish, je plava ili ljubičasta riba sa žutim repo mi žutim detaljima na grudnim perajima. Dugo se mislilo da se ova riba može naći samo na koralnim grebenima Crvenog mora, međutim danas se zna da je ima i u Arabijskom moru, u Adenskom zalivu, kao i u vodama Šri Lanke. Najčešće živi samostalno, ali se ponekad može naći i u jatima na jugu Crvenog mora. Odrasle ribe mogu da narastu i do veličine od 30cm.

  Purple Tang riba je jedna od najcenjenijih morskih riba i jedna od najpopularnijih Tang riba za morske akvarijume.
  Ako se uzgaja pravilno, atraktivan je i isplativ stanovnik svakog koralnog ili fish-only akvarijuma. Ako u akvarijumu držite ovu vrstu riba, pobrinite se da akvarijum ima dobro osvetljenje, dovoljno prostora za neometano plivanje i puno mesta za sakrivanje. Mogu biti prilično agresivni i neprijateljski nastrojeni ka drugim ribama sličnog oblika i veličine tela, naročito ka drugim Tang ribama iz roda Zebrasome.

  Iako će Tangovi jesti i mesnatu hranu serviranu ostalim stanovnicima akvarijuma, neophodno je da im se obezbedi i dovoljno hrane na bazi morskih trava i algi. Ovo će im ojačati imunitet, smanjiti agresivnost i poboljšati ukupno zdravlje. Ponudite im sušene morske alge na kamenu ili koristite “veggie clip” uređaj za ishranu i hranite ih algama najmanje tri puta nedeljno. Sea Veggies, Seaweed Salad i Ocean Nutrition su idealni proizvodi, jednostavni za upotrebu.

  Dostupan u različitim veličinama: Mala: 3,8cm do 6cm; Mala / Srednja: 6cm do 9cm; Srednja: 9cm do 11cm; Srednja / Velika: 11cm do 13cm; Velika: 13cm do 15cm.