loader image

  Pozovite nas: +381 11 23 45 678

  Adresa radnje: Jevrejska 3, Beograd

  Radno vreme: Pon - Sub 8:00 - 20:00h

  Top
  Reefroom-126
  Reefroom-144
  Reefroom-125
  Reefroom-131
  Reefroom-152

  RR Premium Akvarijumski sistem 240x85x100 zapremine preko 2000litara

  Vrednost projekta: 25.000€

  Ostvariti sve klijentove želje, uz date tehničke mogućnosti i potrebe estetskog uklapanja akvarijuma u prostor najlakše se postiže upravo kod ovakvih projekata – prostora koji su tek u izgradnji.

  ReefRoom je u ovom slučaju bio zadužen da, u saradnji sa arhitektom na projektu, osmisli najbolju poziciju, predloži kreativno rešenje ali i tehničke uslove potrebne za funkcionisanje jednog ovakvog sistema.

  Dobro analizirajući raspored prostorija i način njihovog korišćenja, finalno rešenje bilo je da se akvarijum inkorporira u jedan od zidova koji spaja tri prostorije, čime bi bio dvostrano orijentisan.

  Sa jedne strane on izaziva grandiozni efekat prilikom ulaska u prostor gde su podkonstrukcija i nadkonstrukcija obloženi svetlosivim pločama. Sa druge strane, akvarijum pruža pravo opuštanje uz morski svet iz dnevne sobe gde je akvarijum uklopljen u zid od natur betona.

  Sa još uvek nedovršenim radovima instalacija u prostoru, bile su otvorene sve mogućnosti da se iste u potpunosti prilagode željenom akvarijumu. Tako su, i pre same izrade još jednog RR Premium unikata, prema našem projektu i tehničkim savetima izvedene elektro, ventilacione i vodovodne instalacije, a sve u cilju obezbeđivanja najboljih mogućih uslova za buduće morske stanovnike.

  Kako je odlučeno da će manipulativni odeljci kroz koje će se prilaziti akvarijumu radi potrebe njegovog održavanja biti smešteni sa prednje, ulazne strane, napravljene su takoreći dve zone, iznad i ispod akvarijuma.

  U obe zone, postavljene su kako elektro tako i ventilacione instalacije kako bi akvarijum mogao da dobija redovan dotok svežeg vazduha iako je inkoroporiran u zid.

  Dovod i odvod vode privezan je na tehnički akvarijum sa nezavisnim rezervoarom za pravljenje morske vode, sa sigurnosnim prelivnim sistemom, uređajem za destilaciju kao i rezervoarom za slatku vodu sa uređajem za automatsko dosipanje isparele vode.

  Nakon završenih tehničkih radova vreme je došlo i za izradu ReefRoom akvarijuma.
  Sa svojim dimenzijama 240x85x100, proces izrade odvijao se na samoj lokaciji, a sam akvarijum izrađen je od OptiWhite stakla koje dodatno doprinosi doživljaju mora.

  Unutrašnje uređenje ovog mora je posebna priča. U ovom sistemu se nalazi veliki broj razlicitih vrsta morskih riba koje plivaju po koralnom grebenu, koji je uređen tako da se dve strane grebena obrušavaju ka sredini akvarijuma i stvaraju efekat pravog morskog dna. Grebeni su naseljeni velikim brojem korala i osećaj koji stvara ovo uređenje je neopisivo.

  Inspiraciju za ovakvo delo dobili smo iz prirode, jer tako nešto mogla je samo ona da stvori. Nažalost, usled negativnih uticaja, u prirodi je takvih prizora sve manje ali zato smo na sreću mi tu, da morskim ljubimcima ipak omogućimo savršene uslove i održimo ih na taj način u životu.

  Tako se ReefRoom Medic i u ovom slučaju svake nedelje trudi da pruži sve potrebne uslove ovom savršenom parčetu mora.